Toetsenparade 2020

In deze roerige tijden, waar veel op losse schroeven staat, is er in elk geval één evenement dat gewoon doorgaat: ons jaarlijks festival Toetsenparade!

Dit jaar zelfs in een uitgebreidere vorm van 3 in plaats van 2 dagen; namelijk 30 en 31 oktober en 1 november. Bijna alle concerten (van een uur) zullen 2 keer uitgevoerd worden, zodat er meer mensen op anderhalve meter kunnen zitten en niet te ver van de musici. En zo kunnen we voldoen aan alle Corona-maatregelen, inclusief het maximumaantal bezoekers van 30 per concert.

Toetsenparade is een festival waar toetsinstrumenten centraal staan. Het gaat niet alleen over de populaire piano, zélfs niet alleen over de piano en zijn voorgangers, maar over een brede selectie van toetsinstrumenten – sommige heb je misschien nog nooit gehoord, of zelfs ván gehoord!

Het festival begint met “Bach, Bier en Beethoven” en wordt uitgevoerd door de jonge Nikolai Martynov en Keiko Shichijo, die net een schitterende cd met Beethovens muziek heeft uitgebracht. Daarnaast bieden wij bijpassend bier aan, want het is toch vrijdagavond.
Zaterdagavond kun je genieten van het prachtige spel van Menno van Delft op klavichord en op klavecimbel. En er volgt ook nog een verrassing… Een intiem concert waarop je oude en zachte instrumenten kunt horen met zowel oude als hedendaagse muziek. En dat is echt een openbaring, want deze antieke instrumenten klinken verrassend!
Zondagmiddag staat de celesta en officiële “celestist”, Celia García-García, in de schijnwerpers. Normaal staat dit bescheiden instrument verscholen in het orkest. Voor een middag met vrolijke, hemelse en populaire klassieke muziek, is het een perfect licht zondagmiddagconcert.
Als slotconcert vindt op zondagavond “Keyboard Extravaganza” plaats door het duo Ere Lievonen en Anne Veinberg uniek, want zij spelen beiden meer toetsinstrumenten spelen. In dit kleurrijke programma maken zij gebruik van wel 6 toetsinstrumenten! Zij spelen muziek van romantisch tot hedendaags op zowel grotere instrumenten als ook toypiano en melodica. Zo maken ze een feest van en met alle diverse toetsinstrumenten en wordt het een spetterend eind van het Toetsenparade festival!

We hopen je/jullie in het weekend van 30/31 oktober en 1 november (zowel ’s middags als ’s avonds) in het Amsterdamse Werkgebouw Het Veem te mogen begroeten!

Alle Corona maatregelen worden gevolgd; inclusief de 1,5 meter afstand onderling. Bovendien is onze ruimte groot en hoog. Tussen de concerten in, wordt er geventileerd.
Ook is deze keer een drankje bij de prijs inbegrepen dat klaar staat, zodat er minder ‘contactmomenten’ zijn. Tijdens het concert mag tijdens gedronken worden.
Wij willen je verzoeken om van te voren een kaartje te kopen.
Mocht je om Corona-gerelateerde redenen niet kunnen komen, dan bieden wij een voucher aan voor een van onze volgende concerten. Je loopt dus geen risico…

Toetsenparade 2020
Programma

Vrijdag 19u en 21u Bach, Bier en Beethoven
Nikolai Martynov (klavecimbel) en Keiko Shichijo (fortepiano)

Zaterdag 19u en 21u Het weer klinken van klavichord en klavecimbel
Menno van Delft (klavichord, klavecimbel en een verrassing)

Zondag 15u – Celestial (hemelse) muziek
Celia García-García (celesta)

Zondag 19u en 21u – Keyboard Extravaganza
Ere Lievonen en Anne Veinberg (piano, klavecimbel, orgel, toypiano’s, melodica, celesta)

BESTEL TICKETS

Tickets bij bestelling online:
Prijzen (inclusief drankje):

1 concert: 17,50€ /15€ (Stadspas/65+/CJP/Studenten)
2 concerten 27€ / 22.50€
4 concerten 45€ / 40€

Locatie: Werkgebouw Het Veem, van Diemenstraat 410 1013 CR Amsterdam

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door:

Werkgebouw Het Veem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: