Abigael van Tijn

Abigael van Tijn

Abigael van Tijn studeerde cello en muziekwetenschappen. Ze werkt -veelal achter de schermen- bij alles wat met muziek te maken heeft: orkesten, festivals, kleine podia en semi-illegale klassieke muziek disco’s… Daar doet ze dan de programmering, PR en/of productie van. 

Ook schreef ze programmatoelichtingen voor o.a.Het Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven, Het Orkest. En programmeert ze concerten bij orkesten en concertzalen.

Maar ze heeft zich gespecialiseerd in de PR van louter geweldige musici (zoals Zapp4, Ivo Janssen, Arno Bornkamp, Calliope Tsoupaki), orkesten (Amsterdam Sinfonietta, Paradiso Orchestra, de Philharmonie), festivals (Winteravonden aan de Amstel, Cellobiënnale, Grachtenfestival) en onalledaagse projecten (Classical Music Rave, Jur Naessens Muziek Prijs). Dat houdt o.a. in: subsidies aanvragen, nieuwsbrieven maken, persberichten schrijven, contacten met kranten, radio en tv en met concertzalen etc.

Alle bovenstaande werkzaamheden doet zij uiteraard ook voor de ToetsdesTijds-concerten.

Abigael speelt ook cello in een paar orkesten: Symfonieorkest de Philharmonie, Kamerorkest Haydn op Zondag en Strijkorkest Byreine. Daarnaast musiceert ze in verschillende kamermuziekformaties (strijkkwartet en cello-accordeon duo). In de hoogtijdagen van de coronapandemie heeft ze het online orkest van Radio4 (het SSKO) gemanaged. Sinds kort maakt ze ook klassiekemuziek-pubquizen.

%d bloggers liken dit: